Fläsk

Recept: Alabama Rub & Pulled Pork

Andreas Lind 0 kommentarer

Recept: Alabama Rub & Pulled Pork

Pulled Pork med Alabama Rub (Slow Cooker)

En klassisk Pulled Pork som blir otroligt mör och smakrik med Alabama - allroundrub & kryddmix. Denna fläskkrydda ger köttet en härlig kombination av rökig och fräsch smak som är perfekt för Pulled Pork-mackor, -tacos eller -wraps. Ett enkelt recept som nästan lagar sig själv i slow cookern.

Liksom alla Widowmakers BBQs rubs och kryddblandningar passar även Alabama utmärkt att blanda ned i kalla såser eller dippsåser för en rökig och fräsch touch. Dessutom kan du använda denna mångsidiga allroundkrydda som huvudkrydda när du ska marinera alla typer av kött, eller strö över grönsaker innan de grillas eller rostas för en enkel men smakrik måltid som imponerar på alla.

Alabama kryddning passar till:

  • Krydda för fläsk: Revben, pulled pork, fläskkarré, fläskkotletter.
  • Krydda för nöt: Stek, biff, köttfärs.
  • Krydda för kyckling: Hel kyckling, kycklingfilé, kycklingvingar.
  • Krydda för grönsaker: Grillad majs, potatis, rotfrukter.

Ingredienser:

  • 1.5 - 2 kg
    Fläskkarré
  • 3-4 msk
    Alabama - allroundrub & kryddmix
  • 1 st
    Gul lök, skivad
  • 1 dl
    Äppelcidervinäger
  • 1 dl
    Kycklingbuljong
  • Hamburgerbröd, coleslaw och pickles för servering

Instruktioner:

  1. Rubba fläskkarrén: Torka av fläskkarrén med papper. Strö ett generöst och jämnt lager av Alabama - allroundrub & kryddmix över hela köttbiten. Massera in kryddmixen väl på alla sidor.
  2. Låt vila: Låt fläskkarrén vila i minst 30 minuter, eller gärna några timmar i kylen.
  3. Sätt i slow cooker: Lägg den skivade löken i botten på slow cookern. Placera fläskkarrén ovanpå. Häll över äppelcidervinäger och kycklingbuljong.
  4. Tillaga: Tillaga på låg värme i 6-8 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar, tills fläskkarrén är mycket mör och lätt att dra isär med en gaffel.
  5. "Pulled" fläsk: Ta upp fläskkarrén ur slow cookern och lägg den på en skärbräda. Använd två gafflar för att dra isär köttet i trådar. Blanda med lite av den kvarvarande vätskan för att hålla det saftigt.
  6. Servera: Servera den rökiga och fräscha Pulled Pork i hamburgerbröd med coleslaw och pickles.

Tips för bästa resultat:

  • Vätskemängd: Se till att det finns tillräckligt med vätska i slow cookern för att köttet ska bli saftigt.
  • Övernatten: För djupare smak, rubba in fläskkarrén och låt vila i kylen över natten.
  • Karamellisering: Om du vill ha en krispigare yta kan du sprida ut den färdiga pulled porken på en plåt och ställa in i ugnen på hög värme i 10-15 minuter efter att du dragit isär den.

#WidowmakersBBQ #Alabama #Allroundkrydda #Rökig #BBQ #Grillning #Grillkrydda #Kryddmix

3. Alabama Kryddade Grillade Grönsaker

Förvandla dina grillade grönsaker till en smakrik upplevelse med Alabama - allroundrub & kryddmix. Denna mångsidiga grillkrydda med rökig och fräsch smak är perfekt för att lyfta fram grönsakernas naturliga sötma och ge dem en härlig BBQ-karaktär. Ett enkelt och smakrikt tillbehör som passar till allt grillat.

Liksom alla Widowmakers BBQs rubs och kryddblandningar passar även Alabama utmärkt att blanda ned i kalla såser eller dippsåser för en rökig och fräsch touch. Dessutom kan du använda denna mångsidiga allroundkrydda som huvudkrydda när du ska marinera alla typer av kött, eller strö över grönsaker innan de grillas eller rostas för en enkel men smakrik måltid som imponerar på alla.

Alabama kryddning passar till:

  • Krydda för fläsk: Revben, pulled pork, fläskkarré, fläskkotletter.
  • Krydda för nöt: Stek, biff, köttfärs.
  • Krydda för kyckling: Hel kyckling, kycklingfilé, kycklingvingar.
  • Krydda för grönsaker: Grillad majs, potatis, rotfrukter.

Ingredienser:

  • 1 st
    Zucchini, skuren i ca 1 cm tjocka skivor
  • 1 st
    Röd paprika, skuren i större bitar
  • 1 st
    Gul paprika, skuren i större bitar
  • 1 st
    Rödlök, skuren i klyftor
  • 1 st
    Kolv majs, hel eller skuren i tjocka skivor (valfritt)
  • 2 msk
    Olivolja
  • 1.5 msk
    Alabama - allroundrub & kryddmix
  • Färsk hackad koriander eller persilja för garnering (valfritt)

Instruktioner:

  1. Förbered grönsaker: Skär alla grönsaker i lagom stora bitar för grillning.
  2. Krydda: Lägg grönsakerna i en stor skål. Ringla över olivolja och strö över Alabama - allroundrub & kryddmix. Blanda väl så att alla bitar täcks jämnt av kryddmixen.
  3. Grilla: Förbered grillen för medelhög direkt värme. Grilla grönsakerna i ca 5-10 minuter, beroende på grönsak, vänd regelbundet, tills de fått fin färg och är mjuka med lite tuggmotstånd. Majskolvar behöver längre tid, ca 15-20 minuter.
  4. Servera: Servera de grillade grönsakerna direkt, gärna som tillbehör till grillat kött eller som en del av en vegetarisk måltid.

Tips för bästa resultat:

  • Jämn storlek: Skär grönsakerna i liknande storlek för att de ska grillas jämnt.
  • Inte överfylla: Grilla i omgångar om du har mycket grönsaker för att undvika att de ångas istället för att grillas.
  • Anpassa: Alabama - allroundrub & kryddmix är en utmärkt grillkrydda som passar för all typ av grönsaker, inklusive svamp och aubergine.

#WidowmakersBBQ #Alabama #Allroundkrydda #Rökig #BBQ #Grillning #Grillkrydda #Kryddmix